Onderhoudsadvies

Bekledingsstoffen

Bekledingsstoffen zijn er in vele soorten en variëteiten. De meeste bekledingsstoffen worden vervaardigd uit synthetische vezels van verschillende samenstellingen, voorbeelden hiervan zijn acryl, polyester, polyamide en polypropyleen. Het voordeel van synthetische stoffen is dat de stof weinig vocht en vuil opneemt en de stof verkleurt minder snel in vergelijking met katoenen stoffen. Katoenen stoffen zijn zeer slijtvast maar zijn gevoelig voor verkleuringen en pletten.

Leer

Leer is een duurzaam en kwalitatief zeer hoog product. Ook het onderhoud van leer is zeer gemakkelijk. Op onze meubels wordt vrijwel altijd rundleer gebruikt. Voor meubelleer worden vaak de mooiste runderhuiden gebruikt, maar het kan voorkomen dat je littekens, schrammen, insectenbeten, schuurplekken en zelfs hoornstoten in het leer terug vindt. Deze plekken werken niet meer, ze zijn vergroeit in het leer en beïnvloeden de duurzaamheid van het leer niet. Door de natuurlijke rek van het leer zullen er ‘leefrimpels’ gaan ontstaan. Dit zijn bijvoorbeeld plooien en kreuknaden. Het is niet mogelijk om deze leefrimpels te voorkomen. Wij adviseren je wel om de bekleding regelmatig glad te strijken. Hoe je het beste jouw leer kunt schoonmaken hangt af van wat voor soort leer je hebt.

Tafelbladen

Eiken, vuren-, grenen-, en teakhout zijn de meest voorkomende houtsoorten in ons assortiment. Omdat hout een natuurproduct is, kan hout en houtfineer onder invloed staan van licht, zon en luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen veranderingen van het hout optreden. Verschillen in kleur, tekeningen en structuur geven hout karakter. Ook noesten en kleine haarscheurtjes geven het hout een echte natuurlijk uitstraling.

Houten meubilair

Eiken, vuren-, grenen-, en teakhout zijn de meest voorkomende houtsoorten in ons assortiment. Omdat hout een natuurproduct is, kan hout en houtfineer onder invloed staan van licht, zon en luchtvochtigheid hierdoor kunnen veranderingen van het hout optreden. Verschillen in kleur, tekeningen en structuur geven hout karakter. Ook noesten en kleine haarscheurtjes geven het hout een echte natuurlijk uitstraling.

Behandeling van vlekken

Hieronder staat een schema met daarin adviezen om te proberen bepaalde vlekken te verwijderen. Alle verschillende soorten vlekken kun je het beste met een sopje in lauw water verwijderen, ook wel advies A. Waar advies B staat vermeld kun je de vlek ook verwijderen met alcohol.