Wat is de ideale hoogte voor jouw eettafel?

In de wereld van meubilair en interieurdesign is er vaak één aspect dat over het hoofd wordt gezien, maar van cruciaal belang is voor het comfort en de functionaliteit van een ruimte: de hoogte van de tafel. Of het nu gaat om een drukke horecagelegenheid, een inspirerend kantoor of een ontspannende recreatieruimte, de hoogte van de eettafel is van het grootste belang voor het comfort en de tevredenheid van gasten en medewerkers.

Hoogte eettafel een vergeten aspect

Wanneer we denken aan tafels, denken we vaak aan hun vorm, stijl en materiaal. Maar de hoogte van een tafel kan het verschil maken tussen een comfortabele ervaring en een ongemakkelijke. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van tafelhoogte en hoe je de ideale hoogte voor verschillende situaties kunt bepalen.

De gebruikelijke hoogte van een tafel

De hoogte van een eettafel is niet in steen gebeiteld. Dus de hoogte van een eettafel kan nogal variëren. Doorgaans worden er afmetingen tussen de 74 en de 80 cm aan gehouden. Eettafels in horecagelegenheden hebben doorgaans een hoogte tussen 75 en 79 cm. In de horeca wordt er vaak gekozen voor een onderstel met daarop een tafelblad, waarbij het onderstel de uiteindelijke hoogte van het tafelblad bepaald. De dikte van het tafelblad bepaalt op haar beurt de hoogte van de complete horecatafel.

De belangrijkste factoren bij het bepalen van de hoogte

Er zijn een aantal belangrijke factoren die meespelen bij het bepalen van hoe hoog je tafel idealiter is. Allereerst zijn het de gebruikers, of het nu gasten, klanten of medewerkers zijn. De tafelhoogte moet zodanig zijn dat mensen comfortabel kunnen zitten, want dit kan hun ervaring maken of breken. Ten tweede is het belangrijk om in ogenschouwing te nemen wat je wilt uitstralen met je ruimte, want ook hier kan de hoogte van een eettafel een wezenlijk verschil maken. Allerlaatst is het ook erg van belang dat de tafel goed aansluit bij de rest van het meubilair, bij het bepalen van de hoogte is het voornamelijk van belang dat deze aansluit bij je type stoel en bank en uiteraard de hoogte van deze.  

Dus… hoe bepaal je nou de juiste hoogte voor jouw eettafel

Het bepalen van de ideale tafelhoogte is geen exacte wetenschap, maar het is een cruciaal aspect van meubelontwerp dat aandacht verdient. Of het nu gaat om het inrichten van een kantoor, een restaurant of een andere ruimte, het weloverwegen van de hoogte van tafels kan bijdragen aan een betere ervaring voor iedereen die ze gebruikt. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen. Onze experts zijn bereikbaar via: sales@gsfurn.nl of (+31) 0187-76 40 80