Wat is het verschil tussen bijzettafels en salontafels?

In iedere woonkamer zie je er wel één, ik heb het over een bijzettafel of een salontafel. Maar ook in andere ruimtes worden ze steeds populairder en je ziet ze vaker terug in kantoren of horecagelegenheden. Echter zit er nog wel wat verschil tussen bijzettafels en salontafels. In deze gids gaan we het hebben over het verschil tussen deze twee meubelstukken en hoe ze jouw ruimte kunnen verrijken. Of je nu een handige plek zoekt voor de gasten om hun drankje neer te zetten of een stijlvolle toevoeging wilt voor je lobby of wachtruimte, het begrijpen van wat bijzettafels en salontafels uniek maakt, is van cruciaal belang voor een geslaagde inrichting!

Verschil tussen salontafels en bijzettafels

Bijzettafels

Bijzettafels zijn de perfecte aanvulling op je ruimte. Ze zijn vaak wat kleiner van formaat, waardoor ze gemakkelijk naast een stoel of bank kunnen worden geplaatst. Over het algemeen zijn bijzettafels wat hoger, maar ook kleiner van formaat. Zo bieden ze een handige plek voor gasten om hun drankje neer te zetten tijdens het wachten of ontspannen of kan het worden gebruikt om de nodige decoratie op te plaatsen. Beschikbaar in een scala aan stijlen, van strak en modern tot meer klassiek en elegant, kunnen bijzettafels een vleugje stijl toevoegen aan elke ruimte.

Salontafels

Als het middelpunt van je ruimte, kan een salontafel echt een statement maken. Deze tafels zijn vaak groter van formaat en ze komen in zowel hoge als lage varianten. Dat geeft je genoeg ruimte voor gasten om te socializen, hun drankjes neer te zetten of zelfs te werken aan een laptop. Daarnaast biest het plaats voor de nodige accessoires, maar is het op zichzelf ook al een toevoeging aan het interieur. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen, van robuust hout tot strak metaal en kunnen op deze manier altijd je ruimte naar een hoger niveau tillen.

Dus wat past beter bij jou ruimte

Nu het verschil tussen bijzettafels en salontafels duidelijk is, kun je voor jezelf nagaan wat de beste keuze is. Het kiezen tussen een bijzettafel en een salontafel voor je ruimte draait allemaal om functionaliteit, stijl en het creëren van een gastvrije omgeving voor je klanten, gasten of medewerkers. Met de juiste kennis in huis kun je een weloverwogen keuze maken die past bij de behoeften en uitstraling van jouw specifieke ruimte. Heb je toch nog hulp nodig bij het kiezen, of ben je opzoek naar iets wat niet op site staat? Neem dan gerust contact met ons op en laat je helpen door één van onze specialisten.